Autoverzekering

Voor je fiets, elektrische fiets of speedelec hebben we op maat gemaakte oplossingen. Dit kan gaan van de b.a. alleen tot uitbreiding met bijstand of diefstal of omnium.

 

Voor een auto zijn er buiten de verplichte B.A. zijn er heel wat opties. Een grote omnium, een kleine omnium, enkel voor natuurrampen (hagelstenen,...),...

 

Maar wat als je met een platte band staat? Of je hebt een ongeval? Daar hebben we ook de bijstandsformules voor, altijd gerust voor ongeveer een 100 EUR per jaar.

 

We werken een op maat gemaakte offerte uit, want ook het aantal kilometer die je jaarlijks rijdt of de veiligheidsopties op je voertuig, de chauffeur, het schadeverleden is van belang.

 

Belangrijk is ook de rechtsbijstand, die we liefst in een aparte polis onderbrengen bij een gespecialiseerde verzekeraar. Dit kan in een combinatiepolis waarin alle deeltjes rechtsbijstand van alle polissen zijn samengebracht, en jou de beste garantie geeft.

 

 

Wat is gedekt in de B.A.?

Dit is de verplichte verzekering, waarin we de schade die U door een foutief maneuver toebrengt aan een tegenpartij. Dus dit is om de tegenpartij te vergoeden. De tarieven hiervoor worden berekend op de chauffeur(s), de woonplaats, het schadeverleden en het type voertuig en de kilowatt van de wagen.  Daarom is een offerte altijd persoonlijk en kan er tussen twee geburen met dezelfde wagen toch verschil in premie zitten.

 

 

Wat is gedekt in de omnium ?

Dit is ook de schade aan uw eigen wagen door een ongeval, tegen een paaltje te rijden, of gewoon 'in fout te zijn' bij een ongeval. Diefstal, brand, glasbraak en vandalisme zijn hier ook verzekerd. Ook een aanrijding met een dier of hagelschade zijn inclusief. Meestal heeft deze polis een vrijstelling waarin U een deel van de schade zelf moet betalen. De tarieven hiervoor zijn ook persoonsgebonden, maar ook mee berekend op de waarde van het voertuig. (cataloguswaarde of factuurwaarde).

 

 

Wat is er gedekt in een kleine omnium?

Deze waarborg komt meestal nadat er enkele jaren de omnium is genomen, dat de klanten omschakelen naar een kleine omnium. Dit is een pak goedkoper, en de dekkingen die behouden blijven zijn brand, diefstal, glasbraak en aanrijding met dieren en natuurfenomenen zoals hagelschade.

 

 

Wat is een rechtsbijstand ?

Bij een ongeval moet u de vergoeding krijgen waar u recht op hebt. Soms is dit een tegenexpert voor de waardebepaling van de schade, of een advocaat om je voor de rechtbank te verdedigen. Best neem je hiervoor een aparte polis, omdat die voor een beperkte meerpremie, een pak meer waarborg biedt. Een vrije keuze van advocaat (indien die nodig is) is altijd gewaarborgd bij ons. Hebt U er geen, dan kunnen wij U een voorstellen die ons kantoor kent. Deze advocaat zal U dan ook een VIP-service bieden. Wist je dat je bij een ongeval met een tegenpartij die bij een buitenlandse verzekeraar is verzekerd je sowieso via de rechtsbijstand je vergoeding moet opeisen? En er rijden toch heel wat buitenlandse auto’s en camions op onze banen!

 

 

Wat is bijstand?

Dit is het geheel aan bijstand bij een ongeval, een ziekte in het buitenland, een pech. Je kan dit via ons bij VAB of Europ Assistance nemen, maar de meeste maatschappijen bieden dit aan zeer concurrentiële premies aan via de autopolis. Reken op een goede 100 EUR per jaar voor het gezin en autodekking. Voor grote of verre reizen raden wij sowieso een goede aparte reisbijstand aan, waar er geen limieten zijn op medische kosten. (vb reizen naar de Verenigde Staten, Azië of zelfs Zwitserland waar de medische kosten echt de pan uitswingen).