Pensioensparen

Eigenlijk moet je je dromen omzetten in plannen. Want een plan is uitvoerbaar! Wil je binnen 5 jaar een mooie auto kopen? Dan kunnen we samen uitrekenen wat je daarvoor moet opzijzetten.

 

Wil je een eigen stek? Wat kost een notaris? Wat zijn de andere kosten hiervoor? Dit werken we samen met je uit. Misschien is het al mogelijk, misschien moet je nog even verder sparen. Maak gerust hiervoor een afspraak om te kijken wat wanneer mogelijk is.

 

Wil je voor je kinderen de garantie dat er een aardige som klaarstaat als hij/zij gaat studeren of alleenwonen? Plan tijdig, dan is veel mogelijk. Daarvoor hebben wij de rekenmodules om te kijken wat haalbaar is.

 

 

Beleggen

Beleggen is even opzij zetten van gelden die je even niet nodig hebt. Jij bepaalt hoelang, en dan kunnen wij een goed advies geven.  We overlopen je appetijt voor risico, wat je doelstellingen van je beleggen en je duurtijd. Pas dan kunnen we een goed advies geven voor jouw situatie. Dit is de top in maatwerk. We werken niet met het product van de maand voor iedere klant goed, neen, het moet iets zijn dat echt op jou maat geschreven is.

 

We hebben via verschillende verzekeringsmaatschappijen heel wat mogelijkheden en bovendien via onze samenwerking met bvba Redgy Vandecasteele die CRELAN-agent is ook het bancaire gamma als keuzemogelijkheden.

 

 

Sparen voor later!

Een risico waar meer en meer mensen van wakker liggen is volgende vraag: zullen we later wel genoeg spaarcenten hebben om rond te komen met ons beperkt pensioen? Nu kun je hier voorzieningen voor aanleggen. We werken uit wat je nodig hebt, om gerust op pensioen te kunnen gaan. De nodige simulaties en berekeningen worden gemaakt, en jij kiest! Wij adviseren vanuit fiscaal, financieel en risico-oogpunt. 

 

Ook de successie kan/moet erbij betrokken worden. Wat dacht je van een spaarcentje al ineens op naam van het kleinkind te zetten? Tot 12.500 EUR is dit kleinkind niet verplicht om erfbelasting te betalen op wat het van jou erft op dat moment. Zo betalen niet eerst je kind en dan nog eens je kleinkind erfbelastingen op hetzelfde!