Aansprakelijkheidspolissen

Zoals een gezin een familiale heeft, hoeft een bedrijf ook zijn aansprakelijkheid in te dekken. Voor de niet-contractuele schade is dit de B.A. Uitbating.  

 

Je werknemer beschadigt bij het leveren van een salon aan een klant de voordeur tijdens het wringen door de voordeur. De krassen en  het herstel van die schade is verzekerd door deze polis.

 

Voor sommige beroepen moeten we verder gaan en dan spreken we van de beroepsaansprakelijkheid. Dit is schade door een fout, waardoor je verkeerde info hebt gegeven of waardoor er foutieve zaken zijn gebeurd. 

 

Je architect berekent de nodige sterkte van een betonplaat, maar verrekent zich. Nadien ontstaat er grote schade. Meestal is dit soort verzekering zelfs verplicht vanuit overheid of de beroepsorganisaties.

 

Voor bestuurders van vennootschappen of vzw is het tegenwoordig ook aangewezen een Bestuurdersaansprakelijkheid te onderschrijven. Door de nieuwe wetgeving kunnen bestuurders gemakkelijker aansprakelijk worden gesteld voor het niet naleven van de wetgeving of gewoon verkeerde beslissingen in hun vennootschap, waardoor de vennootschap schade heeft geleden.

 

Tenslotte ook in een VME (Vereniging van Mede-Eigenaars) is het belangrijk om je aansprakelijkheid in te dekken.  De syndicus die professioneel werkt zal dit wel hebben, maar de gewone eigenaars die een functie opnemen in de Raad van Beheer of de Rekeningcommissarissen vragen best deze dekking ook voor hen in orde te maken! De kost hiervan wordt verdeeld over alle mede-eigenaars.